loading...

Stefan Mårtensson född 1963 i Trelleborg, uppväxt i Dalköpinge by på gården Bjerbo Gård, där jag förövrigt har mitt ena ateljé/galleri. Nu mera är jag bosatt i idylliska Smygehamn, så långt söderut du kan komma i vårt avlånga land. Här i Smygehamn har jag tillsammans med min sambo Charlotta Hörman, det andra och betydligt mindre ateljé/galleri, KONSTNÄRERNASHUS. 

Oljemåleriet kom in i mitt liv vid 17-18 års ålder, dess för innan gällde bara tecknandet i blyerts. Då jag var 20 år gammal hade jag min första egna utställning, det har blivet en hel del sedan dess. Mina motiv kommer oftast från min närmiljö, som Söderslätt med sina bokskogar, ängar, fält men även stenar i havet längs vår Skånska kust. Staden i mitt hjärta, Trelleborg, figurerar även den bland mina motiv. Det figurerar en hel del figurer också i mina målningar, fyrbenta vänner i form av Rådjur, fasaner, harar, tomtar och korpulenta damer på cykel.

Tomtarna ja, är man född på en gård ifrån 1600-talet är det kanske inte så konstigt att man tror på tomten. Jag ser dem, gör du? Om inte annat så kan du se dem på mina julkort från Trelleborg och Söderslätt, tre nya blir det varje år. År 2006 fick jag det ärofyllda uppdraget att göra Hemmets Journals konstalmanacka för 2007. Varsågod, det är bara att titta runt på de olika konstsidorna.

Skulle ni sen bli så inspirerade att ni vill prova själv, ja då har jag målarkurser som ni gärna för att anmäla er till.

AteljeM.se på Bjerbo Gård mitt ateljé/galleri i Dalköpinge by, Trelleborg.
Två gånger om året öppnar jag  för en egen utställning på AteljeM.se på Bjerbo Gård, Dalköpinge by, Trelleborg. Det blir oftast till Påsk och Alla helgonahelgen. Google Maps, skriv Dalköpinge by, Trelleborg. Väl i byn tar skyltarna vid, men det är bara öppet Påsk och två helger kring Alla helgonahelgen.


Konstnärernashus i Smygehamn.
Min och min sambo Charlotta Hörmans lilla ateljé/galleri vid vårt hem i Smygehamn. Bostad/kontor ligger på  Norra Parkvägen 17, ateljé/galleriet ligger på tomtens norra del och har besöksadress Flygsandsvägen 21. Vägbeskrivning från Trelleborg, Smygestrandväg, vänster Ängavägen, 200 m vänster Grusgrupsvägen, 50 m vänster Flygsandsvägen, längst ner i vändzonen. Öppettiderna varierar, men vi öppnar gärna efter överenskommelse. Ring eller maila 070-8603969 eller stefan@ateljem.se  
Latitud: 55.345788 | Longitud: 13.37475 . Använd Google Maps, skriv Konstnärernashus, Smygehamn.